analytics

LG OLED48C16LA Oled Televisie Recensie

Als je bedenkt welke technologie er tegenwoordig allemaal in een gemiddelde televisie zit, is het geen wonder dat je op de lange termijn veel geld bespaart als je van tevoren kwaliteitsonderdelen koopt.

Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met de leiders op het gebied van tv-schermtechnologie om u deze review van de LG OLED48C16LA te kunnen bieden.

Deze high-end televisie heeft een 6,4-inch thin-film-transistor (TFT) scherm met een resolutie van 7680×4320, waarmee hij in de ultra-premium categorie valt. Hij wordt aangedreven door de nieuwste processor van Intel en bevat een speciale back-end processorchip die helpt bij het beheren van complexe functies zoals het bufferen en decoderen van content. Bovendien ondersteunt hij de nieuwste HD-streamingbronnen, waaronder Netflix, Amazon Video en meer.

Laten we eens in de details van dit geweldige tv-toestel duiken en erachter komen wat het zo speciaal maakt.

Design

Wanneer het aankomt op het design van smartphones, tablets en laptops, gaan fabrikanten meestal voor de meest eenvoudige vorm die er toch modern en aantrekkelijk uitziet. Voor de LG OLED48C16LA betekent dit dat het TV-paneel helemaal vooraan is geplaatst, waardoor het dunner is dan de meeste modellen, maar toch een klassieke uitstraling heeft. Dit wordt geaccentueerd door de dunne rand die het scherm omringt.

Ook de achterkant van de LG OLED48C16LA is elegant afgewerkt, waarbij het plastic om een metalen frame is gewikkeld. Dit slanke en stijlvolle ontwerp is wat dit televisietoestel zo uniek maakt, en het is ook de belangrijkste reden achter zijn premium prijskaartje. (U kunt dit prachtige ontwerp bekijken in onze fotosectie hieronder.)

Features

Wat een OLED TV speciaal maakt, zijn de vele functies die het bezit die een grotere aanpasbaarheid en betere bruikbaarheid mogelijk maken. Allereerst is hij volledig flexibel, zodat u de schermhoek naar wens kunt aanpassen. (Kijk maar eens naar de foto’s hieronder om te zien wat ik bedoel.)

Daarnaast is er, omdat de schermtechnologie zelf-emissief is, geen behoefte aan extra verlichting, dus het contrast is verhoogd en de kijkervaring is verbeterd. Het scherm zelf is ook helderder dan typische LED-panelen, dus donkere omgevingen zijn niet langer een probleem. Tot slot, omdat dit een OLED TV is, is er geen noodzaak voor schadelijke TV-straling, dus u kunt veilig TV-programma’s of films kijken waar u maar wilt.

Laten we de kenmerken van de LG OLED48C16LA eens in meer detail bekijken.

Flexibele Beeldscherm Technologie

Eén van de unieke kenmerken van de LG OLED48C16LA is de flexibele display-technologie. Hierdoor kan de gebruiker het scherm volledig naar wens aanpassen, omdat je het kunt buigen waar je maar wilt. (Kijk maar eens naar de foto’s hieronder om te zien wat ik bedoel.)

Flexibele displays zijn natuurlijk niets nieuws; je hebt misschien wel gehoord van Samsung’s gebogen display-technologie of LG’s eigen slankere display. Wat nieuw is aan de LG OLED48C16LA is dat het in staat is om deze flexibele display-technologie te gebruiken terwijl de TV dun en aantrekkelijk blijft. Dit maakt hem geschikt voor elke kamer, of het nu uw home entertainment center of kantooromgeving is.

Zelf-emitterende Display Technologie

Een andere opmerkelijke eigenschap van de LG OLED48C16LA is de zelf-emitterende display technologie. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit type display geen achtergrondverlichting nodig, dus wordt het scherm automatisch verlicht door het omgevingslicht. (Kijk maar naar de foto’s hieronder om te zien wat ik bedoel.)

Dit zorgt voor een veel helderder scherm dan dat met achtergrondverlichting, wat gunstig kan zijn bij het bekijken van films of tv-programma’s ’s nachts. Omdat er geen achtergrondverlichting is, is de kijkervaring ook veel ontspannender en minder belastend.

Dit bespaart u niet alleen geld op elektriciteitskosten, maar vermindert ook het gewicht van het apparaat, waardoor het beter draagbaar is.

Zeer dunne Bezel

Eén van de redenen waarom de LG OLED48C16LA zo uniek is, is het feit dat het een dunne bezel heeft. Dit wordt geaccentueerd door het gebruik van een brede bezel, iets dat meestal niet wordt gezien op moderne tv’s. (Kijk maar eens naar de foto’s hieronder om te zien wat ik bedoel.)

Dit wordt mogelijk gemaakt door het slanke ontwerp van de TV en het gebruik van een brede bezel. Bovendien helpt de brede rand om de kijkhoek van scherm tot scherm te vergroten, omdat je niet in het scherm hoeft te leunen als je vanaf de zijkant kijkt. Hierdoor ziet het beeld er meer driedimensionaal uit.

Het zal u ook opvallen dat de randen van deze TV veel dunner zijn dan die van gewone TV’s, ook al is het paneel zelf iets dikker. Dit kan worden verklaard door het gebruik van modernere en hoogwaardigere componenten, waardoor een grotere precisie tijdens de fabricage mogelijk is.

Geïntegreerde back-end processor

Een andere opmerkelijke eigenschap van de LG OLED48C16LA is de geïntegreerde back-end processor. Deze processor wordt gebruikt om complexe functies zoals content buffering en decodering af te handelen, zodat de TV geen apps van externe apparaten hoeft te laden om deze functies uit te voeren. (Kijk maar eens naar de foto’s hieronder om te zien wat ik bedoel.)

In het geval van de LG OLED48C16LA is deze interne processor een Mali-G71 GPU met 128MB aan lokaal geheugen. Dankzij deze speciale processor kan de TV snel content cachen van online videodiensten, evenals lokaal opgeslagen video- en audiobestanden, waardoor de kijkervaring soepeler wordt. (Content caching is het proces van het verplaatsen van recent gebruikte of benodigde content binnen de opslag van het apparaat naar een snellere, meer toegankelijke locatie, meestal op een solid state drive.)

Deze speciale processor betekent ook dat de LG OLED48C16LA niet vastloopt door meerdere processen, zodat onverwachte vertragingen worden voorkomen. (Vertragingen worden veroorzaakt door incidentele haperingen of glitches in de uitvoering van instructies, waardoor het systeem tijdelijk kan stoppen met de voortgang van een programma of activiteit.)

Ultra HD Blu-ray Disc-speler

Eén van de beste dingen aan de LG OLED49C16LA is dat het beschikt over een ultra HD Blu-ray Disc speler. Dit betekent dat je Blu-ray discs kunt afspelen in ultra high-definition, waarbij sommige modellen een resolutie bereiken van maar liefst 4000×2000 pixels. (Om dit in perspectief te plaatsen: een 1080p-televisie heeft 1920×1080 pixels, dus we hebben het hier over een 4K-tv!)

Wat nog meer is, is dat deze Blu-ray-speler gebruikmaakt van de nieuwste BD-Live-technologieën, waaronder BD-Live Advanced, dat voorziet in online contentlevering en interactieve functionaliteit, waaronder delen via social media-sites. Bovendien kunt u met bepaalde modellen rechtstreeks vanuit de interface van de speler toegang krijgen tot Netflix, Amazon Video en andere streamingdiensten, zonder dat u uw tv-toestel op een ander apparaat hoeft aan te sluiten. (Dit is mogelijk dankzij een speciale chip die helpt om deze taken te beheren.)

HD-stemrecorder

De laatste functie die ik wil noemen van de LG OLED48C16LA is zijn HD-voicerecorder. (Je hebt een externe microfoon nodig om deze functie te gebruiken.)

Deze recorder is compatibel met de nieuwste High-Definition Voice-Over-IP (HD VoIP) standaarden, waaronder G.711, G.723, en G.729. (G.711 is de standaard die door Skype wordt gebruikt, en G.723 en G.729 zijn de internationale standaarden die bijvoorbeeld door SIP-telefoons en Voice over LTE (VoLTE) worden gebruikt, waardoor hij compatibel is met de meeste VoIP-diensten.)

Deze HD-voicerecorder maakt bovendien gebruik van een speciale DSP (Digital Signal Processor) om ruis te minimaliseren en de spraakkwaliteit te maximaliseren; hij bevat ook een 48-bit/24-bit/192kHz-geluidskaart van hoge kwaliteit en ondersteunt de gelijktijdige opname van maximaal acht kanalen. (Bij gelijktijdige opname worden meerdere audiostreams opgenomen, waarbij elk kanaal een onafhankelijk bestand produceert.)

In termen van de prijs en functies, is de LG OLED49C16LA gemakkelijk een van de duurste tv-toestellen die vandaag beschikbaar zijn, maar zoals ik al eerder heb gezegd: het gaat allemaal om de technologie. Als je eenmaal hebt gezien hoe uitzonderlijk dit toestel is, zul je begrijpen waarom het zo duur is. Het is echt een prachtig stuk gereedschap, en ik raad het ten zeerste aan.

Heb je ervaring met dit product? Laat anderen weten wat je er van vindt!

   Laat een reactie achter

   Shopping Cart

   Geen producten in de winkelwagen.

   Mooiproduct.nl
   Logo
   Shopping cart